Art Director (fulltime)

Voor ons bedrijf in Noordwijkerhout zijn wij op zoek naar een Art Director. Wij zijn een snelgroeiende internationale non-fictie uitgever. Er liggen veel kansen, maar we komen handen te kort. Tijd voor versterking dus!

Mooie boeken, creatieve concepten en nieuwe productideeën. Jij kunt niet wachten om die in visuele uitwerking tot leven te brengen, te ontwikkelen en te begeleiden. De rol van de Art Director is om ons verhaal te vatten, te vertellen en naar een hoger aspiratieniveau te tillen. De Art Director schakelt met de Managing Director en het in house creatieve team bestaande uit een DTP’er/ontwerper en eindredacteur.

Wat ga je doen?

De Art Director werkt nauw samen met de Managing Director en Editor-in-Chief op het tot stand brengen van een (juiste grafische) vertaling van de creatieve concepten en de ontwikkeling van uitingen dat de kernwaarden weergeeft;
Coördineert projecten met o.a. grafisch ontwerpers, fotografen & illustratoren;
Creëert, bewaakt en handhaaft onze identiteit in alle uitingen;
Beoordeelt ontwerpen op relevantie en geschiktheid voor onze uitgeverij.

Wij zoeken iemand...

In het bezit van een Bachelor diploma in een relevant vakgebied;
Ervaring in een soortgelijke functie of je zit vol talent;
Gevoel voor ontwerp en inlevingsvermogen in de doelgroep;
Je kent de programma’s Adobe InDesign, Photoshop en Illustrator op je duimpje. Kennis, vaardigheid en snelheid met deze programma’s is een vereiste;
Je gedijt goed bij een mix tussen zelf doen en realiseren;
Kennis van het uitgeefvak maar ook media is een pré;
Creatief en resultaatgericht;
Beheerst de basisvaardigheden voor de opmaak van boeken en kan bestanden drukklaar opleveren, je bent bekend met 5 kleuren drukwerk;
Beschikbaar voor full-time of op z’n minst voor 32 uur per week;
Een leuke collega: positieve teamplayer met een gezonde dosis humor.

Waarom REBO?

Informeel, ambitieus bedrijf op een prachtige locatie in de Bollenstreek;
Werken aan diverse producties; van stickerboek tot naslagwerk, van stationery tot spellen;
Passend salaris, afhankelijk van ervaring.

Wie zijn wij?

Uitgeverij Rebo is een internationale non-fictie uitgeverij. Wij maken en verkopen de leukste, de mooiste en de meest interessante boeken voor kinderen en volwassenen.

Ons assortiment is divers, net als ons klantenbestand. Maar ons kenmerk is toch wel onze gedrevenheid om de producten zo aantrekkelijk mogelijk te maken qua inhoud, uitstraling én prijs!

We zijn een no-nonsense bedrijf, met hardwerkende mensen die hart hebben voor de zaak. Het team bestaat uit ± 20 personen.

Ons moederbedrijf staat in Nederland, maar we hebben ook een zus in Praag, Tsjechië en daarnaast creëren en produceren we voor en over de hele wereld.

Zie jij jezelf in deze Art Directors functie? Wil je ruimte voor ontwikkeling, een prettige sfeer en wil je hard werken om samen iets moois te bereiken?

Wacht dan niet en stuur je motivatie, CV met foto en (een selectie uit) je portfolio naar Jenny van der Knaap.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Copyright © 2020 Rebo Publishers B.V.